Atelier weekend

Creativiteit, inspiratie & gezelligheid

Regelmatig organiseert Patricia Lotens een Atelier Weekend of inschrijven met een eigen groepje. Heerlijk een weekend rustig werken en overnachten vol creativiteit, techniek, inspiratie en gezelligheid. Er echt even helemaal uit! Deze weekenden zijn geschikt voor zowel gevorderde als beginners. Ieder krijgt steeds persoonlijke aandacht zodat zowel de beginner stap voor stap geholpen wordt als de gevorderde die zijn techniek wil verdiepen. En misschien wel een nieuwe techniek wil uitproberen.

Decoratie-technieken

Het vormgeven van klei dat lukt de meeste mensen wel maar het decoreren is weer een vak apart. Tijdens het Atelier Weekend leer je de vele mogelijkheden van het decoreren op leerharde of op biscuit gebakken scherf. De volgende technieken: Marmeren, Engobe, Sinterengobe, Onderglazuurverf, ringeloren, sponzen,  Sgraffito, Intarsia, sjabloneren, Bellenblaasglazuur, het gebruik van kleurende oxides en nog veel meer. Ook het ontwerpen en schilderen op biscuitvormen komt aanbod. Tevens ontvang je de recepten zodat je er thuis mee verder kunt werken. Tijdens een weekend kun je kiezen om zo veel mogelijk technieken uit te proberen of voor een paar technieken te kiezen en de andere technieken alleen te bekijken. Je kunt werken op proefplaten van 15 bij 15 cm of direct op een werkstuk die je meebrengt van thuis.

Programma weekend

Donderdag

Is de ontvangst met koffie/thee en taart vanaf 19.00 uur. Het ontmoeten van de andere cursisten en elkaars verhalen te horen. Met elkaar bekijken we het atelier en bespreken de plannen voor de volgende dag. Er wordt een film getoond over decoratietechnieken. En met een glaasje sluiten we de avond af.

Vrijdag

Na het ontbijt kunnen we niet wachten om het atelier in te gaan en te starten met alle opgedane inspiratie en ongestoord aan de slag te gaan. Tussen de middag serveert Patricia een heerlijke lunch en daarna bekijken we elkaars werk en gaan weer heerlijk een paar uur verder aan onze werkstukken tot een uur of vier. Daarna even tijd voor een boek, een wandeling (de uitgestrekte bossen van Baarn op nog geen 30 wandelstappen), een praatje met een glaasje. Alles kan in Lotens’ Atelier niks hoeft. ‘s Avonds samen lekker aan tafel en nagenieten van een creatieve dag.

Zaterdag

We starten na het ontbijt aan een heerlijke dag in het atelier. We lunchen met elkaar en ronden onze werkstukken af en bespreken deze met elkaar en de gebruikte decoratietechnieken. We praten nog even na met een kop koffie of thee en lekkers en nemen afscheid van elkaar. Een Atelier Weekend voelt als een week vakantie.

Eigen groep

Ook is het mogelijk om met je eigen groepje te komen voor een Atelier Weekend. Het thema van de werkstukken is bespreekbaar, denk aan mallen maken en werken met gietklei, schalen maken met ringen opbouw of in drukmallen of de bovengenoemde decoratietechnieken.

Prijzen

De prijs voor de 3 daagse weekend is € 345,00 inclusief BTW en gebruik van alle materialen en gereedschappen, koffie, thee, lunch en diner. En wil je blijven slapen in onze gastenkamers dan ben je van harte uitgenodigd.

Heb je al zin?

Meld je aan via patricialotens@gmail.com of bel Patricia op 0651496226.
Je kunt ook al direct je datum in de feestjes-agenda reserveren.

Lotens’ Atelier

Prins Bernhardlaan 11
3743 JJ  Baarn

Patricia Lotens
patricialotens@gmail.com
06-51496226

NL59 RABO 0367246619

KvK - Eemland 54448875