Atelier Weekend

Regelmatig organiseert Patricia Lotens een Atelier Weekend. Heerlijk een weekend rustig werken en overnachten vol creativiteit, techniek, inspiratie en gezelligheid. Er echt even helemaal uit! Deze weekenden zijn geschikt voor zowel gevorderde als beginners. Ieder krijgt steeds persoonlijke aandacht zodat zowel de beginner stap voor stap geholpen wordt als de gevorderde die zijn techniek wil uitdiepen. En misschien wel een nieuwe techniek wil uitproberen.

Decoratie-technieken:
Het vormgeven van klei dat lukt de meeste mensen wel maar het decoreren is weer een vak apart. Tijdens het Atelier Weekend leer je de vele mogelijkheden van het decoreren op de leerharde of de al biscuit gebakken scherf. De volgende technieken: Marmeren, engobe, sinterengobe, keramische verven, ringeloren, sponzen, kammen, sgraffito, slipdecoraties, sjabloneren en het gebruik van kleurende oxides. Ook het ontwerpen en schilderen op biscuitvormen komt aanbod. Tevens ontvang je de recepten zodat je er thuis mee verder kunt werken. Tijdens een weekend kun je kiezen om zo veel mogelijk technieken uit te proberen of voor een paar technieken te kiezen en de andere technieken alleen te bekijken. Je kunt werken op proefplaten van 15 bij 15 cm of direct op een werkstuk die je meebrengt van thuis of koopt in het atelier.

Programma weekend

Donderdag
Is de ontvangst met koffie/thee en taart vanaf 7 uur. Het ontmoeten van de andere cursisten en elkaars verhalen te horen. Met elkaar bekijken we het atelier en bespreken de plannen voor de volgende dag. Er wordt een film getoond over decoratietechnieken. En met een glas sap of wijn sluiten we de avond af.

Vrijdag
Na het ontbijt kunnen we niet wachten om het atelier in te gaan en te starten met alle opgedane inspiratie en ongestoord aan de slag te gaan. Tussen de middag serveert Patricia een heerlijke lunch en daarna bekijken we elkaars werk en gaan weer heerlijk een paar uur verder aan onze werkstukken tot een uur of vier. Daarna even tijd voor een boek, een wandeling (de uitgestrekte bossen van Baarn op nog geen 50 wandelstappen), een praatje met een glaasje. Alles kan in Lotens’ Atelier niks hoeft. ‘s Avonds samen aan tafel voor het diner en nagenieten van een creatieve dag.

Zaterdag
We starten na het ontbijt aan een heerlijke dag in het atelier. We lunchen met elkaar en ronden onze werkstukken af en bespreken deze met elkaar en de gebruikte decoratietechnieken. We praten nog even na met een kop koffie of thee en lekkers en nemen afscheid van elkaar. Een Atelier Weekend voelt als een week vakantie.

Overnachten
Tijdens dit Atelier Weekend blijf je natuurlijk overnachten in onze heerlijke boshuis. Dit kan in een van onze gastenkamers. Zo ben je er echt even helemaal uit.

Schrijf je snel in voor:

Zomer 12, 13 en 14 september 2019
Herfst 7, 8 en 9 november 2019
Winter 23, 24 en 25 januari 2020

Ook is het mogelijk om met je eigen groepje te komen voor een Atelier Weekend. Het thema van de werkstukken is bespreekbaar, denk aan mallen maken en werken met gietklei, schalen maken met ringen opbouw of in drukmallen etc.

Prijzen
De prijs voor de 3 daagse weekend is € 315,00 inclusief BTW en gebruik van alle materialen en gereedschappen, koffie, thee en lunch.
Voor diegene die blijven overnachten komt er € 45,00 per nacht bij en € 25,00 voor het 3 gangen diner.

Schrijf je in op patricialotens@gmail.com Nog vragen bel Patricia Lotens op 06-51496226