Mozaieken dienblad

Porseleinschilderen en mozaieken voor in een dienblad

 

In drie lessen schildert u op tegels  een door uzelf uitgekozen voorstelling. In de laatste les lijmt u de tegels in het dienblad en legt u de rand in met mozaïek. Een dienblad om trots op te zijn!

Het leuke van deze techniek is dat iedereen het kan. U hoeft niet te kunnen tekenen- het ontwerp van u keuze  trekt u met behulp van carbonpapier op het werkstuk over. Vervolgens contourt u dan met porseleinverf en kroontjespen de lijnen tijdens de eerste les.

De tweede les schildert u met porseleinverf. Dit is een eeuwenoud ambacht en in Lotens’ Atelier wordt nog steeds met deze technieken en verf gewerkt. Ook schildert u de tegels op kleur voor het mozaïeken. Na het beschilderen wordt het porselein op 800 C gebrand in een keramiekoven.

Tijdens de laatste les plakken we de zelfgeschilderde tegels op het dienblad, en langs de rand komen de op kleur beschilderde tegels, die we zelf eerst in kleine mozaïek-stukjes breken. Daarna voegen we de tegels, en gaan we met een prachtig zelfgemaakt werkstuk naar huis.

In het sfeervolle atelier van Patricia Lotens wordt u verwend met koffie/thee en lekkers.

Wanneer?

Deze drie lessen kunnen gevolgd worden op maandagmiddag, dinsdagavond of woensdagochtend. Drie lessen voor € 59,00

Dienblad mag u zelf meenemen. Of kan u in het atelier aanschaffen voor € 7,50 en de tegels kosten € 0,50 per stuk.