Keramiek en decoratielessen

93148535-39C7-4890-B654-82A56BD155EC

KERAMIEKLESSEN EN DECOREREN
Tijdens de keramieklessen leer je o.a. de handvormtechnieken; rollen opbouwen, met platen werken, duimpotje, in een mal kleidrukken, een mal maken met gips en gietklei. Deze cursus is zowel geschikt voor beginners als gevorderde. De laatste groep is het de uitdaging in de mogelijkheden en de grenzen van de klei zoeken. De werkstukken kunnen voor of na de biscuitstook gedecoreerd worden, de zogenaamde biscuitstook. Er kan gewerkt worden met stempeldecoraties en deze uitwassen met engobe. De objecten kunnen voorzien worden van een transparant of een gekleurde glazuur. Zelf samengesteld of een gekochte glazuur. Patricia Lotens is gespecialiseerd in decoratietechnieken, o.a. opglazeren, onderglazuren, inglazuren, marmeren, sinterengobe, keramische verven, ringeloren, sponzen, kammen, sgraffito, slipdecoraties, sjabloneren, kleurende oxides etc. Ook het ontwerpen en schilderen kan je goed leren bij Lotens’ Atelier.

Klei is een heerlijk materiaal om (weer) eens mee te werken. Je zult merken dat klei heel rustig maakt. De lessen en workshops vinden plaats in het sfeervolle atelier, waar alle materialen binnen handbereik liggen. Er is een kleipers, een spuitcabine, een draaischijf, klei gereedschappen etc.

PORSELEINSCHILDEREN
Is een al oude decoratietechniek die ook wel opglazeren wordt genoemd. Met professionele verf schilder je op de glazuur, dit kan los uit de hand of door het overtrekken met carbon. De verf wordt gebrand in een keramiekoven. Patricia geeft wekelijks les in deze techniek en aanschuifworkshops. Wat ook kan is dat je zelf een groepje van minimaal 4 personen samenstelt.

Tevens wordt je verwend met koffie, thee en sap en ook voor lekkere hapjes wordt gezorgd. MosselbordEven lekker een dag of een avond er helemaal uit.

Voor meer info kijk op de homepage onder kopje Workshops en/of Lessen.