Traditioneel schilderen op biscuit

Tijdens deze workshop Traditioneel schilderen leer je aan de hand van traditionele en ambachtelijke technieken je eigen ontwerpen op keramiek te schilderen. Patricia Lotens leert je de kunst van het oude ambacht. Je kunt natuurlijk je zelf gedraaide werkstukken meebrengen en daar op werken of werken op biscuitgebakken tegels of schalen (te koop in atelier). Aan het einde van de middag glazuren we het werk en wordt het afgebakken in de oven of je kunt het meenemen naar huis als je zelf een oven hebt.

De workshops waar je individueel op kunt inschrijven starten om 10 uur en zal rond de klok van 15.00 uur afgelopen zijn. Je wordt ontvangen met koffie, thee en wat lekkers. Ook nog verwend met een heerlijke lunch een soepje vooraf, en daarna sandwiches en fruit. Op zonnige dagen wordt deze lunch buiten op het terras geserveerd.

Een heerlijk dagje uit met vriendinnen, dochters, zussen of alleen. Patricia Lotens biedt individuele workshops aan waar je aan kunt deelnemen alleen of met een kleine groep. Op de data vermeld onder aan de pagina zijn de dagen voor deze workshops. Zit er geen geschikte data bij geef dan een voorkeursdata/dag door en Patricia kijkt wat de mogelijkheden zijn.

Ben je met meerdere personen, vanaf 4 personen is het mogelijk om een workshop afstemmen op jullie wensen, en kan de tijd in overleg worden gepland.

Misschien heb je al een idee wat je wilt schilderen en anders ga je samen met Patricia kijken wat je leuk vindt om te maken. Er zijn ook veel voorbeelden in Lotens’ Atelier aanwezig.
Als je niet kunt tekenen geen probleem dan zoek je uit de vele voorbeelden een afbeelding uit en deze trek je over met grafietpapier op het porselein, hierna ga je onderbegeleiding aan de slag met de verf.

tegletaublau website

Eerst volgende workshop Traditioneel schilderen:

Zaterdag 7 september 2019 Geef je snel op nog enkele plaatsen vrij.

Het lesgeld is inclusief materiaal, verf en afbakken in de oven, lunch, koffie,thee en lekkers. Exclusief het biscuit wel te koop in atelier of zelf meenemen mag ook.
Kosten van de workshop Traditioneel schilderen € 49,50 per persoon.