Vriendinnendagje

Creatieve activiteit & gezelligheid

De creatieve workshop duurt minimaal 3,5 uur en in onderling overleg kan deze worden verlengd. Het maximaal aantal deelnemers is  10 personen en minimaal 6.  In Lotens’ Atelier werken wij aan eigen tafels op 1,5 m van elkaar. De prijs voor de workshop is afhankelijk van de opzet en duur. dit is inclusief De koffie, thee en werkmaterialen zitten zijn in begrepen eventueel kan er een lunch gereserveerd worden tegen meer prijs. De dagindeling kan in overleg. Goede begeleiding en duidelijke instructies.  

Workshop Porseleinschilderen

Workshop Schilderen op porselein. Schilderen op porselein. Geen tekenervaring? Geen probleem, dan zoek je uit de vele voorbeelden een afbeelding en trek deze over met grafietpapier. Het schilderen op geglazuurd porselein kan nu beginnen met professionele porseleinverf. Patricia begeleidt iedereen persoonlijk. Je zult verstelt staan van ieders schildertalent. In Lotens’ Atelier is een kast vol met porseleinen servies waaruit je kiest voor kopjes, bekers, taartbordjes, een schenkkan of een serveerbord. Naast het schilderen is er ook genoeg tijd om lekker bij te kletsen, te lachen en te genieten van al het lekkers.  Dit alles in het fijne atelier van Patricia, die ook nog eens in een heerlijke tuin ligt. Op zomerse dagen genieten we hier van de lunch. Het porselein is na het branden (duurt 24 uur) in een keramiekoven geschikt voor dagelijks gebruik en vaatwasbestendig. Je hebt dus jarenlang plezier van je eigen werk en een mooie herinnering aan een gezellige dag.

 

Workshop schalen kleien

Een creatief dagje uit en met de handen in de klei. Leuk en gezellig uitstapje samen met je vriendinnen. Lekker bijkletsen en genieten van de koffie, taart en een lekkere lunch. Tijdens deze workshop kan je een schaal maken. Liever een vaas, tuinobject, of iets anders maken dat kan natuurlijk ook. Figuratief of abstract met klei is veel mogelijk. Onder deskundige begeleiding van Patricia en de juiste techniek kan je al snel iets vormen met een mooi resultaat. Als het object tot zover klaar is kan je er nog in stempelen of gutsen en beschilderen met kleur (engobe). Als de werkstukken droog genoeg zijn worden ze biscuit gebakken. De glazuurkosten worden nog extra in rekening gebracht. Na een paar weken kunnen de werkstukken in het atelier opgehaald worden. Leerzaam en gezellig uitstapje samen met je vriendinnen, bijkletsen en genieten van de koffie, taart en lunch. En nog jarenlang plezier van je zelfgemaakte keramiek.

 

Wat je nog weten wilt

Workshop Porseleinschilderen: Tijdens het dagje uit wordt je vewend met koffie/thee taart en lekkers en lunch. Het gebruik van alle schildersmaterialen en verf zit bij de workshopsprijs van € 62,50  in. Het porselein dat je zelf meeneemt of uitzoekt in het atelier niet.

Workshop Schaal kleien: Het bovenstaande geldt ook voor deze workshop. Het glazuur en 2e stook zit niet bij de prijs in. Voor de workshop schalen maken van klei komt er nog tussen de € 5,00 en € 10,00 bij, dit is voor de glazuurstook en het door Patricia glazuren van de schaal (prijs ligt aan de grote van het werkstuk). 

Deze prachtige locatie in Baarn is goed te bereiken per auto of trein en enkele wandelminuten naar het atelier van Patricia. Baarn ligt centraal in Nederland, provincie Utrecht.

De masterclass-lessen zijn echt top. Zelf geef ik al jaren klei en boetseerlessen in mijn atelier. Nog nooit een echte vakopleiding gevolgd. Wel lessen bij verschillende keramisten gehad, veel gelezen en you-tube filmpjes bekeken over klei-technieken. Nu samen met mede-cursisten (basisschool juf, kunstenaar, therapeut) die ook hun basiskennis over handvorm- en decoratietechnieken en alles wat er bij klei komt kijken een extra boost willen geven. Dus wat mij betreft een echte aanrader de Masterclass Keramiek.

Meike

Ook je basiskennis vergroten?

Meld je aan via patricia@lotensatelier.nl of bel Patricia op 06-51496226.

Lotens’ Atelier

Prins Bernhardlaan 11
3743 JJ  Baarn (Utrecht)

Patricia Lotens
patricia@lotensatelier.nl
06-51496226

NL59 RABO 0367246619

KvK - Eemland 54448875