Porselein schilderlessen

Tijdens deze wekelijkse les leer je de kunst van het porseleinschilderen. Je kan starten met 1 of 2 lessen omdat je bijvoorbeeld een kinderserviesje, een huwelijksbord, of koffie kopjes wilt schilderen. Ben je geen ervaren tekenaar dan is dat geen probleem. Uit vele voorbeelden zoek je een afbeelding en deze trek je over met carbonpapier op het porselein, dit is zeker geen kinderspel want zo wordt ook door professionals in fabrieken gewerkt. Het schilderen gaat met professionele porseleinverf. Mocht je de smaak te pakken krijgen en meer lessen komt volgen dan leer je gaande weg verschillende technieken van dit ambacht. Ook leer je de benodigde technieken om zelfstandig te kunnen werken zoals verf aanmaken, tamponneren, kammen van de verf en schrijven met een kroontjespen.  Het werkstuk is na het stoken in een keramiekoven afwasmachine bestendig. Je hebt dus jarenlang plezier van je werk. De lessen zijn verder altijd erg gezellig, er is ruimte genoeg voor een praatje en een lach.

Het programma bestaat uit

  • Lessen van 2,5 uur op maandagmiddag om 13.30 uur en woensdagochtend om 09.30 uur.
  • Goede begeleiding en duidelijke instructies tijdens de les.
  • Gebruik van werkmateriaal in het atelier zit bij de prijs in. Het porselein zelf zoals een bord of kopje kan in het atelier gekocht worden tegen een vriendelijke prijs of zelf meenemen.
  • Het cursusgeld is exclusief stookkosten en gebruik van materiaal.
  • Tijdens de les krijg je koffie/thee en koekjes.
  • Kosten per wekelijkse les € 20,00 bij afname van meerdere lessen.
  • Bij een eenmalige les zijn de kosten € 35,00

De masterclass-lessen zijn echt top. Zelf geef ik al jaren klei en boetseerlessen in mijn atelier. Nog nooit een echte vakopleiding gevolgd. Wel lessen bij verschillende keramisten gehad, veel gelezen en you-tube filmpjes bekeken over klei-technieken. Nu samen met mede-cursisten (basisschool juf, kunstenaar, therapeut) die ook hun basiskennis over handvorm- en decoratietechnieken en alles wat er bij klei komt kijken een extra boost willen geven. Dus wat mij betreft een echte aanrader de Masterclass Keramiek.

Meike

Ook je basiskennis vergroten?

Meld je aan via patricia@lotensatelier.nl of bel Patricia op 06-51496226.

Lotens’ Atelier

Prins Bernhardlaan 11
3743 JJ  Baarn (Utrecht)

Patricia Lotens
patricia@lotensatelier.nl
06-51496226

NL59 RABO 0367246619

KvK - Eemland 54448875