Keramiek & porselein schilderlessen

Keramieklessen

Tijdens deze lessen leer je handvormtechnieken zoals rollenopbouw, met platen werken, duimpotje maken en werken met een mal etc. Met een goede techniek kan je alle vormen maken  schaal, vaas, tuinobject, en…… figuratief of abstract.

Je zult zien dat je na de eerste les al direct resultaat hebt en met het blok van 6 lessen ben je al instaat om zelfstandig objecten van klei vorm te geven en te decoreren met engobe en glazuur.

Het programma bestaat uit

 • Lessen van 2 uur op maandagmiddag start om 14.00 uur, dinsdag- of woensdagavond, start om 19.30 uur.
 • Goede begeleiding en duidelijke instructies tijdens de les.
 • Gebruik van werkmateriaal in het atelier.
 • Het cursusgeld is inclusief stook- en materiaalkosten voor 1 werkstuk per les.  (biscuitbakken, engobe, glazuur en glazuur stook).
 • Tijdens de les krijg je koffie/thee en sap, zoete- en zoute koekjes en veel gezelligheid.
 • Voor een blok van 10 lessen betaal je € 190,00. De les kaart blijft 13 weken geldig en 1 les mag ingehaald worden. Dus als je een keer niet kan is dat geen probleem.

Porselein schilderlessen

Tijdens deze wekelijkse les leer je de kunst van het porseleinschilderen. Je kan starten met 1 of 2 lessen omdat je bijvoorbeeld een kinderserviesje, een huwelijksbord, of koffie kopjes wilt schilderen. Ben je geen ervaren tekenaar dan is dat geen probleem. Uit vele voorbeelden zoek je een afbeelding en deze trek je over met carbonpapier op het porselein, dit is zeker geen kinderspel want zo wordt ook door professionals in fabrieken gewerkt. Het schilderen gaat met professionele porseleinverf. Mocht je de smaak te pakken krijgen en meer lessen komt volgen dan leer je gaande weg verschillende technieken van dit ambacht. Ook leer je de benodigde technieken om zelfstandig te kunnen werken zoals verf aanmaken, tamponneren, kammen van de verf en schrijven met een kroontjespen.  Het werkstuk is na het stoken in een keramiekoven afwasmachine bestendig. Je hebt dus jarenlang plezier van je werk. De lessen zijn verder altijd erg gezellig, er is ruimte genoeg voor een praatje en een lach.

Het programma bestaat uit

Lessen van 2,5 uur op maandagmiddag om 13.30 uur en woensdagochtend om 09.30 uur.

 • Goede begeleiding en duidelijke instructies tijdens de les.
 • Gebruik van werkmateriaal in het atelier zit bij de prijs in. Het porselein zelf zoals een bord of kopje kan in het atelier gekocht worden tegen een vriendelijke prijs of zelf meenemen.
 • Het cursusgeld is exclusief stookkosten.
 • Tijdens de les krijg je koffie/thee en koekjes.
 • Kosten per les € 20,00

De masterclass-lessen zijn echt top. Zelf geef ik al jaren klei en boetseerlessen in mijn atelier. Nog nooit een echte vakopleiding gevolgd. Wel lessen bij verschillende keramisten gehad, veel gelezen en you-tube filmpjes bekeken over klei-technieken. Nu samen met mede-cursisten (basisschool juf, kunstenaar, therapeut) die ook hun basiskennis over handvorm- en decoratietechnieken en alles wat er bij klei komt kijken een extra boost willen geven. Dus wat mij betreft een echte aanrader de Masterclass Keramiek.

Meike

Ook je basiskennis vergroten?

Meld je aan via patricialotens@gmail.com of bel Patricia op 0651496226.

Lotens’ Atelier

Prins Bernhardlaan 11
3743 JJ  Baarn

Patricia Lotens
patricialotens@gmail.com
06-51496226

NL59 RABO 0367246619

KvK - Eemland 54448875