Keramiek- & porseleinschilderlessen

Meedoen met de lessen?

Op elk moment kan je  instromen bij de keramieklessen op woensdagavond. Er is nog plek om alleen of samen met je vriendin te komen kleien. Patricia leert je graag alles over haar grote passie: klei.

Tijdens deze lessen leer je handvormtechnieken zoals rollenopbouw, met platen werken, duimpotje maken en werken met een mal etc. Met een goede techniek kan je alle vormen maken  schaal, vaas, tuinobject, en…… figuratief of abstract.

Je zult zien dat je na de eerste les al direct resultaat hebt en met het blok van 10 lessen ben je al instaat om zelfstandig objecten van klei vorm te geven en te decoreren met engobe en glazuur.

Het programma bestaat uit

 • Keramiek-lessen op woensdagavond, start om 19.30 uur.
 • Goede begeleiding en duidelijke instructies tijdens de les.
 • Gebruik van werkmateriaal in het atelier.
 • Het cursusgeld is inclusief materiaalkosten voor 1 werkstuk per les.
 • Tijdens de les krijg je koffie/thee, koekjes en veel gezelligheid.
 • Voor een blok van 10 lessen betaal je € 190,00. De les kaart blijft 13 weken geldig en 1 les mag ingehaald worden. Dus als je een keer niet kan is dat geen probleem.

Porselein schilderlessen

Op woensdagochtend geeft Patricia porselein schilderlessen. Ben jij er bij?

Tijdens deze wekelijkse les leer je de kunst van het porseleinschilderen. Je kan starten met 1 of 2 lessen omdat je bijvoorbeeld een kinderserviesje, een huwelijksbord, of koffie kopjes wilt schilderen.

Ben je geen ervaren tekenaar dat is geen probleem. Uit vele voorbeelden zoek je een afbeelding en deze trek je over met carbonpapier op het porselein, dit is zeker geen kinderspel want zo wordt ook door professionals in fabrieken gewerkt.

Het schilderen gaat met professionele porseleinverf. Mocht je de smaak te pakken krijgen en meer lessen wil komt volgen dan leer je gaande weg de verschillende technieken van dit ambacht.

Ook leer je de benodigde technieken om zelfstandig te kunnen werken zoals verf aanmaken, tamponneren, kammen van de verf en schrijven met een kroontjespen.

Het werkstuk is na het stoken in een keramiekoven afwasmachine bestendig. Je hebt dus jarenlang plezier van je werk. De lessen zijn verder altijd erg gezellig, er is ruimte genoeg voor een praatje en een lach.

Het programma bestaat uit

Op woensdagochtend om 09.30 uur.

 • Goede begeleiding en duidelijke instructies tijdens de les.
 • Gebruik van werkmateriaal in het atelier zit bij de prijs in. Het porselein zelf zoals een bord of kopje kan in het atelier gekocht worden tegen een vriendelijke prijs of zelf meenemen.
 • Het cursusgeld is exclusief stookkosten.
 • Tijdens de les krijg je koffie/thee en koekjes.
 • Kosten per les € 25,00

De masterclass-lessen zijn echt top. Zelf geef ik al jaren klei en boetseerlessen in mijn atelier. Nog nooit een echte vakopleiding gevolgd. Wel lessen bij verschillende keramisten gehad, veel gelezen en you-tube filmpjes bekeken over klei-technieken. Nu samen met mede-cursisten (basisschool juf, kunstenaar, therapeut) die ook hun basiskennis over handvorm- en decoratietechnieken en alles wat er bij klei komt kijken een extra boost willen geven. Dus wat mij betreft een echte aanrader de Masterclass Keramiek.

Meike

Ook je basiskennis vergroten?

Meld je aan via patricia@lotensatelier.nl of bel Patricia op 06-51496226.

Lotens’ Atelier

Prins Bernhardlaan 11
3743 JJ  Baarn (Utrecht)

Patricia Lotens
patricia@lotensatelier.nl
06-51496226

NL59 RABO 0367246619

KvK - Eemland 54448875