Ik had nooit gedacht porselein schilderen zo leuk te vinden. Zelf ben ik niet goed in tekenen en wist niet dat ik zo’n mooie schaal kon maken. Na een workshop gevolgd te hebben, heb ik me direct individueel ingeschreven voor een tweede workshop.

Patricia is een gezellig inspirerende persoon waar je je meteen bij op je gemak voelt. Zij laat je zien dat je veel meer kunt dan je zelf denkt. Afgelopen week de tweede workshop gevolgd, waar ik een prachtige visschaal heb gemaakt. Een heerlijke lunch in de tuin gehad, een echt dagje uit. Ik ga nu de lessen volgen.

Claire Winter

Afgelopen Sintperiode een prachtig bord gemaakt bij Patricia Lotens. Een heerlijke locatie, in een relaxte sfeer. Patricia is bijzonder deskundig en begeleid iedereen op een prettige manier. Het was ook gezellig met mijn medecursisten (van jong tot oud). Echt fijn en ik ga zeker nog een keer terug! Misschien ga ik het wel inplannen als personeelsuitje (gecombineerd met een boswandeling want het atelier ligt tegen het bos aan).

Gaby

Porseleinschilderen
Ik vind het altijd heerlijk ontspannen om creatief bezig te zijn bij Patricia. Een moment voor mezelf in een ongedwongen, gezellige sfeer. Daarna geniet ik nog na van het servies dat ik beschilderd heb. Echt een aanrader!

Judith

Ik heb er jarenlang met heel veel plezier porselein geschilderd. Ben er alleen mee gestopt omdat het te vermoeiend werd door mijn leeftijd. Ik ben nl. 93, maar ik denk er met heel veel plezier aan terug en raad het iedereen aan die graag creatief bezig wil zijn in een gezellige omgeving. 

Nel Tielen

Lieve Patricia,
We hebben genoten van al jouw prachtige werkstukken! Als gediplomeerd keramiste, doe je je naam eer aan, we zijn trots op je! Nogmaals  héél hartelijk gefeliciteerd met het behalen van je diploma en veel succes met alle nieuw te maken objecten! Met veel liefs en dikke zoen van ons beiden.

Evert en Monique

Tijdens de keramieklessen legt Patricia aan de hand van verschillende technieken duidelijk aan beginners uit hoe je met klei kunt omgaan. Naar aanleiding van deze voorbeelden kun je bijna alles maken wat je zelf wilt. Ze is continu beschikbaar tijdens de les voor hulp en tips. Mijn projecten zijn goed gelukt en veel mooier dan ik had gedacht. Ik vind het fantastisch dat ik als beginner al zulke goed gelukte potjes, schalen, borden en tuinornamenten kan maken. De lessen zijn ook gewoon een gezellig en ontspannen avondje uit. We kletsen leuk met een kopje koffie of thee en koekje erbij.

Nienke

Om een origineel kinderfeestje voor onze Fleur van 6 jaar te bedenken is altijd weer moeilijk. Toevallig kwam ik op de site van Lotens’ Atelier terecht en las daar over kinderfeestjes. Het leek mij en Fleur erg leuk, dus snel geboekt. Direct uit school werden alle vriendinnetjes verrast met heerlijke pannenkoeken die Patricia zelf gebakken had. Daarna mochten alle meegebrachte cadeaus verstopt worden in de mooie tuin rond het atelier en hebben de kids onder luid gejoel opgezocht en natuurlijk uitgepakt. Toen werd het tijd voor het echte werk. Patricia legde aan de kinderen uit wat er verwacht werd en al snel zaten ze allemaal ingespannen over hun bordjes gebogen om mooie schilderingen te maken. Dieren, bloemen, en poppetjes alles verscheen op het witte porselein. Tussendoor een lekker glaasje drinken en tot verassing van Fleur mochten ze allemaal cakejes versieren en natuurlijk lekker opeten. Aan het einde van de middag konden de bordjes nog niet mee, deze worden eerst nog gebakken in de keramiek oven. Na een weekje in spanning konden we de kunstwerkjes weer ophalen en kreeg iedereen zijn eigen bord als aandenken aan een geweldig leuk feestje. Nogmaals dank.

Daphne

De masterclass-lessen zijn echt top. Zelf geef ik al jaren klei en boetseerlessen in mijn atelier. Nog nooit een echte vakopleiding gevolgd. Wel lessen bij verschillende keramisten gehad, veel gelezen en you-tube filmpjes bekeken over klei-technieken. Nu samen met mede-cursisten (basisschool juf, kunstenaar, therapeut) die ook hun basiskennis over handvorm- en decoratietechnieken en alles wat er bij klei komt kijken een extra boost willen geven. Dus wat mij betreft een echte aanrader de Masterclass Keramiek.

Meike

Ook je basiskennis vergroten?

Meld je aan via patricia@lotensatelier.nl of bel Patricia op 06-51496226.

Lotens’ Atelier

Prins Bernhardlaan 11
3743 JJ  Baarn (Utrecht)

Patricia Lotens
patricia@lotensatelier.nl
06-51496226

NL59 RABO 0367246619

KvK - Eemland 54448875