Patricia Lotens

Patricia Lotens tekent en schildert al van jongs af aan. Na jarenlang geschilderd te hebben bij beeldend kunstenares Jeanne de Kruif heeft zij Patricia aangeraden om naar De Kleine Academie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam te gaan. Hier heeft zij veel geleerd en daarna is zij schilderlessen aan de Wackers Academie in Amsterdam gaan volgen. Sinds 2006 is zij professioneel kunstenares.

Zij is veelzijdig: tekenen, schilderen en keramiek in vele technieken en lesgeven. Per toeval ontdekte zij de kunstvorm porseleinschilderen. Een schot in de roos! Deze vorm inspireerde haar zo, dat ze zich hierin specialiseerde en verdiepte door het volgen van verdere lessen en masterclasses. Schilderen op keramiek is haar grote passie.

In 2007 heeft Patricia met haar werkstuk “kikkerbord” een prijs gewonnen tijdens de jaarlijkse PSG wedstrijden van het Porselein Schilder Genootschap. Het thema van dat jaar was   ” in, op of onderwater ”.

Sinds 2007 geeft zij les in het heerlijke atelier in haar tuin te Baarn. Zij is gestart met het geven van porseleinschilderen. De lessen die zij volgde aan de Academies kwamen hierbij goed van pas.

Door het schilderen op porselein ontstond het idee om de porseleinen voorwerpen te kleien en te glazuren en er dan op te schilderen. Zij kwam erachter dat met klei werken een echt ambacht is dat je moet leren. Daarom is ze lessen gaan volgen aan De Klei Academie in Amsterdam en daarna heeft ze de Nederlandse Keramiekopleiding in Gouda gevolgd en met succes afgerond. En mag zich nu gediplomeerd Keramist noemen en ze heeft zich gespecialiseerd in decoratietechnieken.

Het is haar passie om kennis over te dragen en de kunstzinnige talenten bij de cursisten naar boven te halen. Dit realiseert ze door een gezellige en creatieve dag of les te verzorgen waarbij ze de cursisten tot een voor hen zelf  niet voor te stellen prestaties stimuleert. Dit alles in een sfeervolle en rustgevende setting.

Patricia werkt al vele jaren met plezier bij de VU in Baarn en is verbonden als docent aan de Klei Academie in Amsterdam.

Zelf zegt ze “  Ik beleef zoveel plezier aan het schilderen van verschillende decoratie technieken en het kleien, dat ik dit graag aan anderen wil overdragen en cursisten wil stimuleren om hun eigen creativiteit te ontdekken.

Patricia geeft dan ook op meerdere dagdelen per week keramiek- en schilderlessen in haar eigen atelier en werkt zelfstandig en in opdracht zowel in draai- als handvormtechnieken.

Zij heeft haar eigen stijl ontwikkeld, de combinaties van verschillende technieken geeft haar werk een frisse en heldere uitstraling. Het gebruiksgoed en wandobjecten van keramiek krijgen vaak een bloemrijke beschildering.

Lotens’ Atelier

Prins Bernhardlaan 11
3743 JJ  Baarn (Utrecht)

Patricia Lotens
patricia@lotensatelier.nl
06-51496226

NL59 RABO 0367246619

KvK - Eemland 54448875