Algemene info over de Masterclasses

Masterclass Keramiek en Masterclass Porselein

Wil jij je keramiek-vaardigheden naar een hoger niveau te tillen? Dan is één van de vakopleidingen bij Lotens’ Atelier echt iets voor jou.

Van basiskennis naar vakkennis

De twee Masterclasses bij Lotens’ Atelier zijn deeltijd vakopleidingen (Masterclass Keramiek en de Masterclass Porselein) die verdieping bieden op alle onderdelen van het keramische proces. Je ontwikkelt je vaardigheden als keramist op het gebied van handvormen en decoratietechnieken.

Gecertificeerd keramist

Lotens’ Atelier staat als opleidingsinstituut ingeschreven bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs CRKBO en mag je na het volgen van een van de Masterclasses een certificaat uitreiken. Het certificaat geeft anderen inzicht in je kwaliteiten, kennis en vaardigheden. Na afloop van de vakopleiding kun je zelfstandig aan het werk als gecertificeerd keramist.

Voor wie?

De Masterclass Keramiek of Masterclass Porselein is voor iedereen met creatieve ambities binnen de keramiek wereld. Gewoon voor het plezier of met meer professionele ambities.

De masterclass is geschikt voor mensen die plezier beleven aan keramiek en al beschikken over een zekere basiskennis en vaardigheden rondom klei en deze kennis willen verdiepen en uitbreiden. Dit alles samen met een enthousiaste groep medecursisten.

Wanneer en hoe?

De vakopleiding omvat 1 volle werkdag per maand en start twee keer per jaar in januari of augustus/september. De 10-maandelijkse lessen kennen een vaste indeling. Iedere les start met het bespreken van de thuis gemaakte werkstukken en worden je vragen en uitdagingen besproken. Na de theorie en uitleg ga je zelf aan de slag met een handvormtechniek en ’s middags na de lunch gaan we ons bezig houden met een decoratietechniek. Dit geldt voor beide masterclasses.

Door wie?

De masterclasslessen worden gegeven door een gediplomeerd keramist Patricia Lotens en zij wordt geassisteerd door Mieke Schoenmaker zij is gecertificeerd keramist.

Heb je al zin?

Meld je aan via patricialotens@gmail.com of bel Patricia op 0651496226.
Je kunt ook al direct je datum in de workshop-agenda reserveren.

Lotens’ Atelier

Prins Bernhardlaan 11
3743 JJ  Baarn (Utrecht)

Patricia Lotens
patricia@lotensatelier.nl
06-51496226

NL59 RABO 0367246619

KvK - Eemland 54448875