Aanbod

Teamuitje

De creatieve kant van je team naar boven laten komen? Elkaar verrassen, inspireren en verbazen dat kan in Lotens’ Atelier. Je kan er voor kiezen om bekers te beschilderen voor op de werkplek of een schaal met klei te maken. Deze workshop is uit te breiden met een lunch, high tea of lichte avondmaaltijd en direct vanaf de werkplek door te rijden naar Lotens’ Atelier. Nog jaren te drinken uit de zelf beschilderde bekers misschien wel met inspirerende teksten voor elkaar.

Vrijgezellenfeest

Een vrij gezellig feestje is het al gauw in het Lotens’ Atelier waar je heerlijk kan schilderen aan bijvoorbeeld een taart- of ontbijtservies voor jullie vrijgezel. De bruid krijgt op deze manier een prachtig beschilderd servies. De workshop kan aangevuld worden met een lunch of  een high tea.

Kinderfeestje

Ben je op zoek naar een leuk origineel kinderfeestje, kom dan een ontbijtbord schilderen of een kommetje of beest kleien in Lotens’ Atelier. De mogelijkheid bestaat om te starten met een pannenkoek. Cadeautjes verstoppen in de tuin en dan starten met de creativiteit. Plezier staat voorop.

Atelier weekend

Heerlijk een weekend rustig werken voor zowel beginners als gevorderde en eventueel overnachten vol creativiteit, techniek, inspiratie en gezelligheid.  Tijdens het Atelier Weekend leer je decoreren (marmeren, engobe, keramische verven, ringeloren, sponzen, sgraffito, slipdecoraties, sjablonerenen het gebruik van oxides. Ook het schilderen op biscuit komt aanbod. De receptuur krijg je mee.

Keramieklessen

Tijdens deze lessen leer je handvormtechnieken zoals rollenopbouw, met platen werken, duimpotje maken en werken met een mal etc. Met een goede techniek kan je alle vormen maken  schaal, vaas, tuinobject, en…… figuratief of abstract.

Je zult zien dat je na de eerste les al direct resultaat hebt en het blok van 6 lessen ben je al instaat om zelfstandig objecten van klei vorm te geven en te decoreren met engobe en glazuur. Het programma bestaat uit

Porselein schilderlessen

Tijdens deze wekelijkse les leer je de kunst van het porseleinschilderen. Je kan starten met 1 of 2 lessen omdat je bijvoorbeeld een kinderserviesje, een huwelijksbord, of koffie kopjes wil schilderen. Ben je geen ervaren tekenaar dan is dat geen probleem. Uit vele voorbeelden zoek je een afbeelding en deze trek je over met carbonpapier op het porselein, dit is zeker geen kinderspel want zo wordt ook door professionals in fabrieken gewerkt. Het schilderen gaat met professionele porseleinverf. Mocht je de smaak te pakken krijgen en meer lessen komt volgen dan leer je gaande weg verschillende technieken van dit ambacht omdat je je intensieve begeleiding krijgt. Ook leer je de benodigde technieken om zelfstandig te kunnen werken zoals verf aanmaken, tamponneren, kammen van de verf en schrijven met een kroontjespen.  Het werkstuk is na het stoken in een keramiekoven afwasmachine bestendig. Je hebt dus jarenlang plezier van je werk. De lessen zijn verder altijd erg gezellig er is ruimte genoeg voor een praatje en een lach.

Workshop Porselein schilderen

Kies je voor een workshop porselein schilderen dan zoek je meteen een serviesstuk uit wat je wilt beschilderen of ga je samen met Patricia op zoek naar wat je kunt maken. Geen tekenervaring? Geen probleem, dan zoek je uit de vele voorbeelden een afbeelding uit en trek deze over met carbonpapier zoals professionals in de fabrieken ook doen. Het schilderen gaat met professionele porseleinverf. Het werkstuk is na het stoken in een keramiekoven afwasmachine bestendig. Je hebt dus jarenlang plezier van je werk. De workshops zijn altijd erg gezellig, de ervaring wil dat ook de individu snel wordt opgenomen in de groep. Tijdens de dag is er ruimte genoeg voor een gezellig gesprek en een hartelijke lach.

Klei Workshop

Een heerlijk dagje uit met de handen in de klei. Tijdens deze workshop maak je een schaal, vaas, tuinobject, of iets anders misschien figuratief of abstract. Onder deskundige begeleiding van Patricia en de juiste techniek kan je al snel iets vormen met een mooi resultaat. Als het object tot zover klaar is kan je er nog in stempelen of gutsen en beschilderen met kleur (engobe). De werkstukken worden biscuit gebakken en geglazuurd en gestookt in de keramiekoven door Patricia. Leerzaam en gezellig uitstapje misschien wel samen met je vriendin, bijkletsen en genieten van de koffie, taart en lunch en zeker voor herhaling vatbaar. En nog jarenlang plezier van je zelfgemaakte keramiek.

Workshop Traditioneel schilderen op biscuit

Leer de ambachtelijk techniek van het traditioneel schilderen, wordt ook wel plateel schilderen genoemd of denk aan het Delfts Blauw. Deze cursus is voor ieder niveau, van hobbyist tot keramist. Schilder op je zelf mee gebrachte biscuitgebakken tegels of schalen, ook te koop in het atelier. Patricia is gespecialiseerd in deze techniek en kan je dan ook alle ins en outs hier over leren. Mocht je meer over deze techniek willen weten dan krijg je de whitepaper met uitleg en meerdere recepten voor het aanmaken van de verf mee. Naar huis met een goed gevoel en mooi werkstuk en misschien wel een nieuwe schildertechniek ontdekt. Waar je thuis mee verder kunt oefenen en ontdekken. Uiteraard wordt je tijdens deze dag ook verwend met al het lekkers een heerlijke lunch en er is zeker ook nog tijd voor een ontspannen gesprek met de medecursisten.

Workshop Sinbord & Speculaas

Een heerlijk uitstapje samen met je dochter of kleinkind (vanaf 6 jaar).

In de keuken van Patricia starten we met het leren bakken van speculaasjes in oude speculaasplanken. Als de koekjes in de oven staan gaan we de tuin in naar het atelier, om een bord te beschilderen met een leuke (Sint)voorstelling. Een heerlijk creatief en culinair dagje uit. We proeven al van de warme koekjes maar er blijven er nog genoeg over die in een papierenzakje mee naar huis gaan. En op Sinterklaasavond zullen alle gasten verrast staan van je mooi serveerbord met een afbeelding van Sint/Piet. En de speculaasjes heb je natuurlijk dit jaar ook zelf gebakken, want het traditionele recept van de speculaasjes krijg je mee naar huis. Deze 3 uur durende aanschuifworkshop is op zaterdag 14 november 2020 en start om 10.00 uur. Inclusief materialen, ingrediënten, koffie of thee met speculaas voor € 35,50 p.p. Met een eigen groepje van minimaal 5 personen kun je deze workshop ook boeken. Een gezellige activiteit voor wel drie generaties, oma, dochters en kleinkinderen (€ 27,50) of welke andere combinatie.

Heb je al zin?

Meld je aan via patricialotens@gmail.com of bel Patricia op 0651496226.
Je kunt ook al direct je datum in de feestjes-agenda reserveren.

Lotens’ Atelier

Prins Bernhardlaan 11
3743 JJ  Baarn

Patricia Lotens
patricialotens@gmail.com
06-51496226

NL59 RABO 0367246619

KvK - Eemland 54448875