Durven en Doen

“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”

Het is de beroemde uitspraak van Pippi Langkous. Deze quote gebruikte wij ook vaak tijdens de opleiding tot keramist. Nu houd ik me er ook maar aan vast bij het schrijven van mijn eerste blog voor op mijn nieuwe website.

Plezier

Het is alweer mijn 3e site die online gaat. Sinds 2007 heb ik een atelier in mijn tuin waar ik mijn passie voor schilderen en klei met veel plezier beoefen en ook graag overdraag aan mijn cursisten. Dit kunnen hobbyisten zijn die graag met de handen in de klei zitten, mooie dingen leren maken en een gezellige avond willen hebben of keramisten die een schilder- of andere techniek van mij willen leren.

Ook niet creatief?

Het zijn ook dames die een verjaars- of ander feestje komen vieren. Natuurlijk zijn niet al haar vriendinnen meteen enthousiast als ze zien dat er iets van hun creativiteit gevraagd gaat worden. Aan het einde van de middag komen die juist trots naar me toe en zeggen dat ze niet wisten dat ze tot zoiets in staat waren.

Dat geeft mij een blij en voldaan gevoel. Veel mensen hoor ik dan ook zegge,  ik ben niet creatief. Volgens mij zit in een ieder van ons creativiteit maar nog niet iedereen heeft dit ontwikkelt en ontdekt.

Mijn Passie

Het is dan ook mijn passie om cursisten in dit proces te laten groeien. Daarom vind ik de uitspraak van Pippi echt top ‘ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’. Het geeft zoveel vrijheid in je hoofd als je het creatieve proces zo benaderd. Net als de 5 jarige die het potlood over het papier laat gaan en dan ontdekt wat er door hem of haar getekend is.

Wil jij ook je creatieve kant ontdekken?

Kom dan voor een workshop of juist meteen heel stoer een blokje van 6 lessen met je handen in de klei. Tot snel in mijn Atelier.

Contact?

Lotens’ Atelier
Patricia Lotens
06-51496226
Prins Bernhardlaan 11
3743 JJ  Baarn

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *