Ook als je kleit is het belangrijk om doelen te stellen.

Elke dag ben ik in mijn atelier aanwezig

Er is altijd wel iets te doen. Kan de oven al open? Zijn de werkstukken die aan het drogen zijn in orde? Soms werk ik aan mijn eigen werkstukken van porselein. En vier keer per week heb ik een vaste groep in mijn atelier. Uiteraard staat de deur ook regelmatig open voor workshops.

Voor mijn eigen ontwikkeling probeer ik jaarlijks een zomerweek of meerdere workshops te volgen. Op deze manier verbreed ik continu mijn horizon. Door het zien hoe andere keramisten werken, leer ik. Andere kunstenaars laten me weer nieuwe voor mij onbekende kunstwerken zien. Zo ontstaan andere en nieuwe inzichten. Door deze instelling kun je alleen maar steeds beter worden in je werk als keramist.

Het is meer dan alleen oefenen wat kunst baart!

“Oefening baart kunst” is een veelgehoorde uitspraak. Dat zou betekenen dat je je prestaties kunt verbeteren door iets veel te doen. Danny Gregory is een bekend schrijver, met tientallen bestverkochte boeken internationaal over kunst en creativiteit en hij inspireert met zijn boeken veel mensen om hun creativiteit te omarmen. Alleen zo kun je je innerlijke kunstenaar ontdekken en naar boven laten komen.

Welke doelen stel jij?

Gregory: “Expertise krijg je door hard te werken en veel te oefenen, maar wel in combinatie met je doelen steeds hoger te stellen.”

Als we Gregory mogen geloven, kom je er dus niet met alleen maar oefening. Het is net zo belangrijk om doelen te stellen en deze na te streven. Om de uitdaging met jezelf aan te gaan door bijvoorbeeld het volgen van workshops en veel over een onderwerp te lezen. Zo vergaar je meteen ook nieuwe vakkennis. Kennis die niet alleen te vergaren is op de Klei Academie of de Nederlandse Keramiekopleiding. Volg een van de goede workshops of cursussen en ontdek dat het vergaren van kennis helemaal niet alleen voor de studiebollen weggelegd is.

Hoe ga jij je doel bereiken?

Start met het benoemen van het doel dat je wil behalen. Stap twee is beschrijven en erkennen welk doe je wil behalen. Door de focus op dit doel te houden, maak je de juiste keuzes.

STOP het uitstellen van je doelen!

Boek een workshop decoreren met klei! Patricia Lotens geeft intensieve en leerzame workshops: Intarsia & Sgraffito, Schellak, Bellenblaasglazuur, Onderglazuurverf, Terra Sigillata en ook de workshop Gipsmal maken kan je volgen in Lotens’ Atelier. Tijdens de workshops ontvang je een uitgebreid werkboek met alle ins and outs over de techniek. Patricia Lotens leert jou graag alle kneepjes van het vak tijdens een workshop in Lotens’ Atelier Baarn (Utrecht).

Kijk op www.lotensatelier.nl/workshop en schrijf je meteen in voor de cursus die jou het meest aanspreekt. Ook jij wordt binnenkort blij van het decoreren op klei! Tot snel in Lotens’ Atelier. Alvast succes met het stellen van jouw doelen.

Contact?

Lotens’ Atelier
Patricia Lotens
06-51496226
Prins Bernhardlaan 11
3743 JJ  Baarn

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *