We Care Art is ons Applaus

We Care Art is ons Applaus

Groots applaus voor vitale medewerkers in Corona tijd,  door vele van ons krijgen ze een hart onder de riem gestoken en worden ze in het zonnetje gezet. Er is gestart met een initiatief  onder de naam We Care Art,  om deze toppers van Nederland te bedanken voor hun inzet.  Ze zetten hun leven op het spel om Nederland draaiende te houden. Kunstenaars kunnen kunstwerken doneren en daarmee laten zien dat ze dankbaar zijn voor de mensen met vitale beroepen. Deze kunstwerken worden verdeeld onder deze toppers.

 

Fantastische doel

Wij, als samenleving hebben een hoop te danken aan deze kanjers. Graag breng ik mijn dank tot uiting door via We Care Art een kunstobject te doneren

 

Veranderd

Ook in mijn werk is veel veranderd, in mijn atelier is het stil geen cursisten die gezelligheid brengen en onder mijn begeleiding  mooie werken creëren . Er worden geen verjaars- of vrijgezellenfeestjes gegeven.  Het lijkt wel of er aan de noodrem is getrokken op de aardbol. Alles lijkt tot stilstand te zijn gekomen.

 

Chapeau

Toch is er nog een grote groep die voor ons allen hun schouders er dubbel en dwars onderzetten om de pandemie Corona tot halt te roepen. Chapeau!

 

Corona

Het woord Corona betekent in de letterlijke zin, een krans van licht die rond de zon te zien is tijdens een volledige zonsverduistering.  Deze krans is voor mij het lichtpunt naar een andere , nieuwe en gezonde tijd.

 

Samen

Houd vol en bedenk, je bent alleen thuis, maar we zitten samen in dezelfde situatie want  alleen samen krijgen wij Corona er onder. Onze kanjers uit de vitale beroepen dragen hierbij enorm veel bij. Een bedank in de vorm van een kunstwerk is wel het minste wat we kunnen doen.

is de beroemde uitspraak van Pippi Langkous. Deze quote gebruikte wij ook vaak tijdens de opleiding tot keramist en nu houd ik me er ook maar aan vast bij het schrijven van mijn eerste blog voor op mijn nieuwe website. Het is alweer mijn 3e site die online gaat. Sinds 2007 heb ik een atelier in mijn tuin waar ik mijn passie voor schilderen en klei met veel plezier beoefen en ook graag overdraag aan mijn cursisten. Dit kunnen hobbyisten zijn die graag met de handen in de klei zitten, mooie dingen leren maken en een gezellige avond willen hebben of keramisten die een schilder- of andere techniek van mij willen leren. Het zijn ook dames die een verjaars- of ander feestje komen vieren. Natuurlijk zijn niet al haar vriendinnen meteen enthousiast als ze zien dat er iets van hun creativiteit gevraagd gaat worden. Aan het einde van de middag komen die juist trots naar me toe en zeggen dat ze niet wisten dat ze tot zoiets in staat waren. Dat geeft mij een blij en voldaan gevoel. Veel mensen hoor ik dan ook zegge,  ik ben niet creatief. Volgens mij zit in een ieder van ons creativiteit maar nog niet iedereen heeft dit ontwikkelt en ontdekt. Het is dan ook mijn passie om cursisten in dit proces te laten groeien. Daarom vind ik de uitspraak van Pippi echt top ‘ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’. Het geeft zoveel vrijheid in je hoofd als je het creatieve proces zo benaderd. Net als de 5 jarige die het potlood over het papier laat gaan en dan ontdekt wat er door hem of haar getekend is.

Contact?

Lotens’ Atelier
Patricia Lotens
06-51496226
Prins Bernhardlaan 11
3743 JJ  Baarn

1 Reactie

  1. free porn

    Hello! I simply wish to give a huge thumbs up for the nice data you might have here on this post. I will be coming again to your blog for more soon. Abbi Ferguson Deanne

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *